Tortillawraps med flanksteak og hvidløgsdressing

Tortillawraps med flanksteak og hvidløgsdressing

30 min
En fylding dressing med hvidløg, som både bruges til fyld i pandekagerne og som dip.
https://www.arla.dk/opskrifter/tortillawraps-med-flanksteak-og-hvidlogsdressing/

Sådan gør du

Hvidløgsdressing
  • Mos kartoflerne sammen med det syrnede produkt, hvidløg, salt og peber. Stil hvidløgsdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Flanksteak
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg derefter kødet ved svag varme i 12-15 min. afhængig af tykkelsen - vend af og til. Skær flanksteaken i tynde skiver.
  • Lun pandekagerne, så de bliver bløde.
  • Smør de 8 pandekager med halvdelen af hvidløgsdressingen. Fordel salat, squash, det stegte kød og halvdelen af gulerødderne på pandekagerne. Buk et lille stykke op som bund og rul pandekagerne tæt om fyldet. Kom evt. et stykke smørrebrødspapir om den nederste halvdel af de fyldte tortillawraps - så man kan "gnave" af dem. Spis straks sammen med resten af hvidløgsdressingen og gulerodsstavene.

Luning af pandekagerne kan evt. udelades.

Energiindhold for hele retten:

7667 kJ / 1832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 42,7 % 10,3 g
Fedt: 28,4 % 3,1 g
Mere inspiration

Sådan steger du en perfekt flanksteak.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(5)
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Hvidløgsdressing
300 g Kolde, kogte kartofler
2½ dl Fraiche
2 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Flanksteak
15 g Smør
1 Flanksteak (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Små tortillaer
100 g Romainesalat i lange, tynde strimler
1 Grøn squash i lange, tynde stave (ca. 200 g)
6 Gulerødder i lange, tynde stave (ca. 400 g)