Toscakage

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Toscakage

Sandkage med et strejf af frisk citron - toppet med blød karamelliseret mandelfyld.

Ingredienser

2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smeltet smør
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset citronsaft
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 tsk Bagepulver

Mandelfyld

100 g Hakkede mandler
100 g Smeltet smør
100 g Sukker
3 spsk Piskefløde
3 spsk Sirup
2 spsk Hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker skummende og tilsæt det smeltede smør.
  • Bland citronskal og -saft, hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt.
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og hæld dejen i.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min ved 150°.

Mandelfyld

  • Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog blandingen op under oprøring.
  • Fordel mandelfyldet på den forbagte kage.
  • Bag kagen yderligere ca. 10 min, eller til den er lysebrun.
  • Lad kagen køle helt af inden servering.

Tilsæt 1 ½ tsk flagesalt til mandelfyldet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16035 kJ / 3833 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1778 kJ / 425 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 38,7 % 40,5 g
Fedt: 56,5 % 27,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/toscakage/