Italiensk inspireret tomatsuppe med pasta og parmesan
30 min

Italiensk inspireret tomatsuppe med pasta og parmesan

Toscansk tomatsuppe med ekstra meget smag af Italien med olivenolie og parmesan.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk inspireret tomatsuppe med pasta og parmesan

Toscansk tomatsuppe med ekstra meget smag af Italien med olivenolie og parmesan.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx skruer
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 røde peberfrugter i lange strimler
  • 2 rødløg i tynde både
  • 2 store fed hvidløg i skiver
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g fintrevet parmesanost

Pynt

  • kviste af bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt pastaen og kog den ved jævn varme i 10-11 min., til pastaen er mør uden at være blød - rør af og til. Lad pastaen dryppe af i en sigte.

Bring suppen i kog i pastagryden. Hæld suppen i en kande lige inden serveringen.

Lad imens olien blive varme i en sauterpande. Svits peberfrugter, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt persille, salt, peber og den friskkogte pasta. Vend godt rundt og smag til.

Server pasta med grøntsager i varme dybe tallerkener sammen med tomatsuppe og fintrevet ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 29 %
Print