Oksekødssuppe

Oksekødssuppe

20 min
Fryseegnet
Skøn og fyldig oksekødssuppe med både peberfrugt og bønner. Denne oksekødssuppe med masser af smag og fylde er lynhurtig og perfekt at servere på en kølig dag. Lav gerne en stor portion, så er der til et par dage - evt. i forskellige variationer. Tilsæt evt. også pasta - det vil nok især glæde børn og barnlige sjæle.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksekodssuppe/

Sådan gør du

Oksekødssuppe
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 1 min., til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt hvidløg, løg og peberfrugter og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Tilsæt tomatpuré, bønner med væde, krydderier og bouillon.
  • Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Smag til.
Servering af oksekødssuppe
  • Hæld oksekødssuppen i en stor, varm skål og fraiche i en lille skål ved siden af. Server den varme suppe med fraiche, persille, groftkværnet peber og brød.

Er der suppe til overs kan du bruge den som sauce til pasta eller kartoffelmos. Suppler evt. med flere grøntsager - jævn saucen, hvis du synes den er for tynd. Suppen er også velegnet at tilsætte pasta. Giv suppen et skud chili - så varmer den endnu mere.

Energiindhold for hele retten:

8018 kJ / 1916 kcal

Næringsindhold pr. 100g

289 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 26,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 48,1 % 8,2 g
Fedt: 25,2 % 2 g
Mere inspiration

Bag selv flutes til suppen

Flutes
60+ min
Flutes
(81)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Oksekødssuppe
20 g Smør
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Små hakkede fed hvidløg
3 Grofthakkede løg (ca. 225 g)
1 Rød peberfrugt i tern (ca. 150 g)
1 Gul peberfrugt i tern (ca. 150 g)
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
1 liter Kalvebouillon
2 dl Fraiche
½ dl Hakkede krydderurter, fx timian eller kruspersille
Groftkværnet peber
Tilbehør
240 g Groft brød