Tostadas
Ny

Tostadas

30 min
Her får du opskriften på nemme og lækre tostadas, som smager helt fantastisk. Mexicansk tostada er en sprød og åben tortilla pandekage, som serveres med en masse skønt fyld - ligesom en taco. Tostadas laves ved at bage tortilla pandekagerne sprøde i ovnen. De sprøde pandekager serveres med en lækker avocadocreme, krydret bønnefyld, salat og salatost. Denne opskrift er med vegetarisk fyld, men du kan bruge lige det fyld, du bedst kan lide - tostadas smager fx også skønt med kylling eller svinekød.

Sådan gør du

Tostadas
  • Læg tortillaerne på 2 plader med bagepapir, pensl dem med olien og drys med salt.
  • Bag dem i ca. 5 min ved 200° - varmluft eller til de er gyldne og sprøde.
Bønnefyld
  • Smelt smørret på en varm pande og steg løg og hvidløg 2-3 min. ved jævn varme.
  • Dræn bønnerne og kom dem i panden sammen med vand, tomatpuré og krydderier. Lad det simre i ca. 5 min. og mos så fyldet groft med en gaffel.
Anretning
  • Mos avocadoerne med limesaft og salt.
  • Fordel avocadomosen, bønnefyldet og salaten på de sprøde tostadas.
  • Top med creme fraiche eller salatost og evt. koriander.

Du kan bruge andre slags bønner i lage, fx bønnemix eller kidney- eller sortøjebønner.

Energiindhold for hele retten:

7466 kJ / 1784 kcal

Næringsindhold pr. 100g

558 kJ / 133 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,2 g
Protein: 14,4 % 4,7 g
Kulhydrat: 40,2 % 13,2 g
Fedt: 45,4 % 6,9 g
Mere inspiration

Prøv også disse sprøde tacos

Ingredienser

Tostadas
8 Små tortillaer
1 spsk Olie
½ tsk Salt
Bønnefyld
10 g Smør
1 Finthakket løg
1 Finthakket fed hvidløg
1 dåse Sorte bønner (ca. 400 g)
1 dl Vand
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
Topping
2 Avocadoer
1 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
200 g Fintsnittet romainesalat
2 spsk Creme fraiche eller smuldret salatost
Evt. grofthakkede korianderblade