Tuiles
30 min
•
Løft din ret til et nyt niveau, med en dekorativ tuile. Tuiles er egentlig fransk og betyder tagsten, men efterhånden er tuiles mere kendt som de små dekorative kiks/småkager, der pifter desserten op - både fordi den giver sprødhed og ikke mindst et flot udseende. Særligt når du bager så smukke tuiles som disse. Her får du både opskriften på både en sød og en salt tuile, så du kan hæve niveauet både på forretten og desserten.
Ingredienser
Søde tuiles
|
50 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
50 g
Æggehvide
|
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
|
50 g
Sukker
|
Salte tuiles
|
50 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
50 g
Æggehvide
|
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
|
50 g
Fintrevet lagret cheddarost
|
|
|
2 g
Sort blækspruttefarve - kan undlades
|
Sådan gør du
Tuiles (uanset om det er søde eller salte)
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan farve dine tuiles ved at tilsætte forskellige pastafarver til dejen.
Tuiles kan holde sig i op til en uge, i en bøtte med tætsluttende låg.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1578 kJ / 377 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 7,8 g |
| Fedt: | 25 g |
| Kulhydrat: | 30,6 g |