Tynde brødstænger med sesamfrø

1 time 40 min
Arbejdstid: 30 min
Tynde brødstænger med sesamfrø

De sprøde stænger er lækkert tilbehør til fx supper, salater eller ost. De kan også nydes som en lille snack til drinken.

Ingredienser

50 g Smør
4 dl Mælk
50 g Gær
100 g Hytteost
60 g Sesamfrø (ca. 1 dl)
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
300 g Sigtemel (ca. 6 dl)
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)

Pensling

1 Sammenpisket æg

Pynt

Sesamfrø

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefingervarm.
  • Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med fx en grydeske.
  • Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 32 stykker og tril hvert stykke til en tynd "pølse" - ca. 30 cm lang.
  • Fordel de tynde brødstænger på plader med bagepapir.
  • Dæk med et klæde og lad brødstængerne efterhæve i ca. 15 min.
  • Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
  • Bag brødstængerne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 250°.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Brødstængerne kan tilsættes 1 lille knust fed hvidløg og 1 dl hakket, frisk persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12857 kJ / 3073 kcal

Næringsindhold pr. 100g

964 kJ / 230 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 63,3 % 35,9 g
Fedt: 22,8 % 5,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tynde-brodstanger-med-sesamfro/