Tyrkisk gulerodssalat
15 min

Tyrkisk gulerodssalat

Hertil frisk og cremet hvidløgssauce. Serveres som tilbehør til lun ret.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tyrkisk gulerodssalat

Hertil frisk og cremet hvidløgssauce. Serveres som tilbehør til lun ret.

Antal portioner
  • 400 g gulerødder
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Hvidløgssauce

  • 1 dl hakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne og skær dem i stave - på størrelse med en lillefinger. Kog gulerødderne i det saltede vand ca. 5 min., til de er møre, men stadigvæk sprøde. Lad dem dryppe af.

Hvidløgssauce

Rør yoghurten sammen med olie, salt, peber og hvidløg. Stil saucen koldt.

Kom gulerødderne på et serveringsfad og hæld den kolde hvidløgssauce over de varme gulerødder. Pynt med persille og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %
Print