Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert er en tyrkisk inspireret opskrift på lam med saft og kraft i smagen. Smagen af lammet i den kryderede appelsinsaftsmariande er yderst velsmagende.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ¼ tsk safrantråde
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 600 g lammefileter
  • 2 auberginer (ca. 525 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • ½ granatæble - kernerne herfra
  • 50 g Arla® Puck salatost i blok i mindre stykker
  • 25 g ristede pinjekerner

Tilbehør

  • 125 g tyrkiske brød
  • 175 g basmatiris

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs safran i appelsinsaft og tilsæt honning, spidskommen og hvidløg. Læg lammefileterne i marinaden. Lad det marinere tildækket ca. 3 timer eller gerne natten over.

Skyl og skær auberginerne i skiver på langs og steg dem gyldne i olie på en pande. Drys med spidskommen og salt under stegningen. Rul skiverne sammen.

Tag lammekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af. Varm olie på en pande og steg fileterne ved mellemvarme 4-5 min. i alt. Steg ved lav varme, da den søde marinade ellers brænder på. Drys med salt og pak kødet ind og lad det hvile 5 min.

Ved serveringen

Skær lammefileterne i tynde skiver på skrå, og anret dem med granatæblekerner, gerne med saften fra frugten, samt pinjekerner og stegte, sammenrullede aubergineskiver med smuldret ost. Server desuden med tyrkisk brød og ris.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Til denne krydrede ret vil en rødvin fra Sydrhône være rigtig god, fx en vacqeyras, gigondas eller chateauneuf-du-pape Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar

Andre gode forslag