Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert
60+ min

Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert

Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert er en tyrkisk inspireret opskrift på lam med saft og kraft i smagen. Smagen af lammet i den kryderede appelsinsaftsmariande er yderst velsmagende.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert

Tyrkisk lam fra den flyvende kuffert er en tyrkisk inspireret opskrift på lam med saft og kraft i smagen. Smagen af lammet i den kryderede appelsinsaftsmariande er yderst velsmagende.

Antal portioner
  • ¼ tsk safrantråde
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 600 g lammefileter
  • 2 auberginer
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk fint salt

Tilbehør

  • 125 g tyrkiske brød
  • 175 g basmatiris

Fremgangsmåde:

Opløs safran i appelsinsaft og tilsæt honning, spidskommen og hvidløg. Læg lammefileterne i marinaden. Lad det marinere tildækket ca. 3 timer eller gerne natten over.

Skær auberginerne i skiver på langs og steg dem gyldne i olie på en teflonpande. Drys med spidskommen og salt under stegningen. Rul skiverne sammen.

Tag lammekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af. Varm olie på en pande og steg fileterne ved mellemvarme 4-5 minutter i alt. Steg ved lav varme, da den søde marinade ellers brænder på. Drys med salt og pak kødet ind og lad det hvile 5 minutter.

Ved serveringen

Skær lammefileterne i tynde skiver på skrå, og anret dem med granatæblekerner, gerne med saften fra frugten, samt pistacienødder og stegte, sammenrullede aubergineskiver med smuldret ost. Server desuden med tyrkisk brød og ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Til denne krydrede ret vil en rødvin fra Sydrhône være rigtig god, fx en vacqeyras, gigondas eller chateauneuf-du-pape Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar