Tyrkiske börek med bønner i tomatsauce
60+ min

Tyrkiske börek med bønner i tomatsauce

Tyrkiske börek med bønner i tomatsauce er en tyrkisk inspireret opskrift med masser af smag. Glæd dig til at nyde denne dejlige ret med bønner og börek.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tyrkiske börek med bønner i tomatsauce

Tyrkiske börek med bønner i tomatsauce er en tyrkisk inspireret opskrift med masser af smag. Glæd dig til at nyde denne dejlige ret med bønner og börek.

Antal portioner

Bønner, dagen før

  • 300 g tørrede, hvide bønner
  • 1½ liter vand

Bønner i tomatsauce

  • 10 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 finthakket gulerod
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl vand
  • 1 spsk finthakket bredbladet persille
  • 1 tsk muscovadosukker eller farin
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Börek

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bønner, dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i vand i mindst 12 timer. Kasser udblødningsvandet.

Bønner i tomatsauce

Kom bønnerne i en gryde og hæld frisk vand på, så det dækker. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Lad bønnerne dryppe af i en sigte. Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Sautér løg, hvidløg og gulerod i ca. 2 min. Tilsæt cherrytomater med væde og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt vand, persille, krydderier og de kogte bønner. Kog bønneretten, uden låg, i ca. 20 min. eller til saucen er tæt. Smag til.

Börek

Smuldr osten fint. Pisk ægget sammen og rør det med krydderier, ost og peberfrugt. Fold den optøede filodej ud og dæk den med et fugtigt viskestykke. Skær dejen i 16 lige store firkanter (ca. 22 x 30 cm). Fordel ostefyldet på de 16 dejplader og rul dem hurtigt sammen til ruller. Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Pensl rullerne med smeltet smør og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Server de varme börek sammen med bønner i tomatsauce - pyntet med persille.

Tip

Börek kan også serveres som snacks, uden bønneretten, blot med lidt salat.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 45 %
Print