Ris- og grøntsagstærte med salatost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

En vegetarisk tærte fyldt med ris, fennikel, squash, peberfrugt, spinat og salatost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g grødris
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 fennikel i tern (ca. 100 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 grønne squash i halve skiver (ca. 775 g)
  • 1 rød peberfrugt i tern (ca. 175 g)
  • 100 g grofthakkede babyspinatblade
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g blandet grøn salat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Hæld det overskydende vand fra risene, lad dem dampe af og bland med smør.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løg, fennikel og hvidløg ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt squash og steg ved kraftig varme i ca. 8 min. Kom peberfrugt og spinat i panden og steg ved jævn varme i yderligere ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og lad grøntsagerne køle lidt af.

Pisk æg og 100 g revet ost sammen i en stor skål. Vend 100 g salatost, basilikum, ris og grøntsager i æggeblandingen. Kom fyldet i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Drys med resten af den revne ost og salatost. Bag tærten midt i ovnen til den er gylden.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - varmluft ovn.

Tip

Kom et stykke bagepapir i din springform, hvis den ikke er helt tæt.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag