Ris- og grøntsagstærte med salatost

Ris- og grøntsagstærte med salatost

En vegetarisk tærte fyldt med ris, fennikel, squash, peberfrugt, spinat og salatost.
https://www.arla.dk/opskrifter/ris--og-grontsagstarte-med-salatost/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 175° - varmluft ovn.

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Hæld det overskydende vand fra risene, lad dem dampe af og bland med smør.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løg, fennikel og hvidløg ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt squash og steg ved kraftig varme i ca. 8 min. Kom peberfrugt og spinat i panden og steg ved jævn varme i yderligere ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og lad grøntsagerne køle lidt af.
  • Pisk æg og 100 g revet ost sammen i en stor skål. Vend 100 g salatost, basilikum, ris og grøntsager i æggeblandingen. Kom fyldet i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Drys med resten af den revne ost og salatost. Bag tærten midt i ovnen til den er gylden.

Kom et stykke bagepapir i din springform, hvis den ikke er helt tæt.

Energiindhold for hele retten:

10714 kJ / 2561 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 18,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 33,6 % 7,4 g
Fedt: 47,9 % 4,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

5 dl Vand
½ tsk Groft salt
200 g Grødris
25 g Smør
25 g Smør
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
1 Fennikel i tern (ca. 100 g)
3 Små finthakkede fed hvidløg
2 Grønne squash i halve skiver (ca. 775 g)
1 Rød peberfrugt i tern (ca. 175 g)
100 g Grofthakkede babyspinatblade
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Æg
125 g Revet cheddar- og maasdammerost
150 g Salatost i tern
1 spsk Finthakkede basilikumblade
Tilbehør
300 g Blandet grøn salat