Ris- og grøntsagstærte med salatost

En vegetarisk tærte fyldt med ris, fennikel, squash, peberfrugt, spinat og salatost.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ris- og grøntsagstærte med salatost

En vegetarisk tærte fyldt med ris, fennikel, squash, peberfrugt, spinat og salatost.

Antal portioner
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g grødris
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 fennikel i tern (ca. 100 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 grønne squash i halve skiver (ca. 775 g)
  • 1 rød peberfrugt i tern (ca. 175 g)
  • 100 g grofthakkede babyspinatblade
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i 8 min. Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af. Bland risene med smørret i en skål.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løg, fennikel og hvidløg i ca. 10 min. ved svag varme. Tilsæt squash og steg ved kraftig varme i ca. 8 min. Kom peberfrugt og spinat i panden og steg yderligere i ca. 5 min ved jævn varme. Tilsæt salt og peber og lad det køle af.

Pisk æg og 100 g revet ost sammen i en stor skål. Bland 100 g salatost, basilikum, ris og grøntsager i æggeblandingen. Kom fyldet i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Drys med resten af den revede ost og salatost. Bag tærten midt i ovnen - til den er gylden.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - varmluft ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %
Print