Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

De skønne fladbrød er næsten flade som pandekager og smager herligt med alverdens fyld.

Ingredienser

Antal portioner

Myntedressing

  • 1 dåse hvide bønner, fx cannellinibønner
  • 2 avocadoer i små tern
  • 300 g blommetomater i små tern
  • 1 slank agurk i små tern
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 6 arabiske fladbrød
  • 1 liter icebergsalat revet i fine stykker

Pynt

  • finthakket mynte
  • klippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Myntedressing

Mos osten fint med en gaffel.

Vend ost, cremefraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skyl de hvide bønner og lad dem dryppe af i en sigte. Vend forsigtigt bønnerne sammen med avocado, tomat, agurk, purløg, limesaft og salt. Smag bønnefyldet til.

Grill de 6 fladbrød øverst i ovnen, så de bliver bløde. Fold brødene midt over to gange - til trekanter. Vend salaten sammen med bønnefyldet og fordel det i fladbrødene. Kom lidt myntedressing på toppen og server resten ved siden af. Spis med det samme.

Grill

Ca. 10 sek.

Tip

Grilning af brødene kan evt. udelades.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: