Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing
30 min

Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

De skønne fladbrød er næsten flade som pandekager og smager herligt med alverdens fyld.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

De skønne fladbrød er næsten flade som pandekager og smager herligt med alverdens fyld.

Antal portioner

Myntedressing

  • 1 dåse hvide bønner, fx cannellinibønner
  • 2 avocadoer i små tern
  • 300 g blommetomater i små tern
  • 1 slank agurk i små tern
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 6 arabiske fladbrød
  • 1 liter icebergsalat revet i fine stykker

Pynt

  • finthakket mynte
  • klippet purløg

Fremgangsmåde:

Myntedressing

Mos osten fint med en gaffel.

Vend ost, cremefraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skyl de hvide bønner og lad dem dryppe af i en sigte. Vend forsigtigt bønnerne sammen med avocado, tomat, agurk, purløg, limesaft og salt. Smag bønnefyldet til.

Grill de 6 fladbrød øverst i ovnen, så de bliver bløde. Fold brødene midt over to gange - til trekanter. Vend salaten sammen med bønnefyldet og fordel det i fladbrødene. Kom lidt myntedressing på toppen og server resten ved siden af. Spis med det samme.

Grill

Ca. 10 sek.

Tips

Grilning af brødene kan evt. udelades.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 27 %
Print