Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(69 vurderinger)

30 min

En meget rustik, nem og billig ret som er fint krydret med citron og laurbærblade.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk rapsolie
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ liter vand
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • 300 g gulerødder i korte stave
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 160 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom løg, hvidløg og citronskal ned til kødet og steg i yderligere 2 min. Tilsæt vand, tomatpuré, laurbærblade, grøntsager, salt og peber. Læg låg på sauterpanden og lad retten koge i ca. 20 min. eller til kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløde og kog retten godt igennem. Smag til.

Anret retten rygende varm i dybe tallerkener. Pynt med persille og server brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11652 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: