Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(71 vurderinger)

30 min

En meget rustik, nem og billig ret som er fint krydret med citron og laurbærblade.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk rapsolie
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ liter vand
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • 300 g gulerødder i korte stave
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 160 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom løg, hvidløg og citronskal ned til kødet og steg i yderligere 2 min. Tilsæt vand, tomatpuré, laurbærblade, grøntsager, salt og peber. Læg låg på sauterpanden og lad retten koge i ca. 20 min. eller til kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløde og kog retten godt igennem. Smag til.

Anret retten rygende varm i dybe tallerkener. Pynt med persille og server brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11652 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: