Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(66 vurderinger)

30 min

En meget rustik, nem og billig ret som er fint krydret med citron og laurbærblade.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 spsk rapsolie
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ liter vand
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • 300 g gulerødder i korte stave
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 160 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom løg, hvidløg og citronskal ned til kødet og steg i yderligere 2 min. Tilsæt vand, tomatpuré, laurbærblade, grøntsager, salt og peber. Læg låg på sauterpanden og lad retten koge i ca. 20 min. eller til kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløde og kog retten godt igennem. Smag til.

Anret retten rygende varm i dybe tallerkener. Pynt med persille og server brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11652 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: