Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron
30 min

Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron

En meget rustik, nem og billig ret som er fint krydret med citron og laurbærblade.
Bedømmelse (49 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron

En meget rustik, nem og billig ret som er fint krydret med citron og laurbærblade.

Antal portioner
  • 1 spsk rapsolie
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ liter vand
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • 300 g gulerødder i korte stave
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 160 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom løg, hvidløg og citronskal ned til kødet og steg i yderligere 2 min. Tilsæt vand, tomatpuré, laurbærblade, grøntsager, salt og peber. Læg låg på sauterpanden og lad retten koge i ca. 20 min. eller til kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløde og kog retten godt igennem. Smag til.

Ved serveringen

Anret retten rygende varm i dybe tallerkener. Pynt med persille og server brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11652 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %
Print