Urtepakket svinemørbrad
45 min

Urtepakket svinemørbrad

Kød med en skov af krydderurter, som giver kødet en rigtig dejlig smag. Er også velegnet til grill eller grillpande.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Urtepakket svinemørbrad

Kød med en skov af krydderurter, som giver kødet en rigtig dejlig smag. Er også velegnet til grill eller grillpande.

Antal portioner

Grøn honningsauce

  • 2½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • ¾ spsk honning
  • ½ dl meget finthakkede krydderurter, fx timian og rosmarin
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 svinemørbrad
  • 15 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 12 friske rosmarinkviste og timiankviste

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 400 g dampede eller bagte gulerødder
  • 200 g skyllet grøn salat

Fremgangsmåde:

Grøn honningsauce

Vend fraichen sammen med honning, de meget finthakkede krydderurter, citronskal og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Del mørbraden i 4 stykker. Skær et snit på langs i hvert stykke. Pensl med halvdelen af fedtstoffet, drys med salt og peber. Fordel hvidløg og krydderurter i kødstykkerne og luk dem sammen med kødnåle. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side. Steg det færdigt ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Stil kødet tildækket indtil servering. Server sammen med grøn honningsauce, kartofler, gulerødder og salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 23 %
Print