Urtepakket svinemørbrad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Kød med en skov af krydderurter, som giver kødet en rigtig dejlig smag. Er også velegnet til grill eller grillpande.

Ingredienser

Antal portioner

Grøn honningsauce

  • 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
  • 15 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 12 friske rosmarinkviste og timiankviste

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 400 g dampede eller bagte gulerødder
  • 200 g skyllet grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøn honningsauce

Vend fraichen sammen med honning, de meget finthakkede krydderurter, citronskal og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Del mørbraden i 4 stykker. Skær et snit på langs i hvert stykke. Pensl med halvdelen af fedtstoffet, drys med salt og peber. Fordel hvidløg og krydderurter i kødstykkerne og luk dem sammen med kødnåle. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side. Steg det færdigt ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Stil kødet tildækket indtil servering. Server sammen med grøn honningsauce, kartofler, gulerødder og salat.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: