Vaffelskål med chokoladeis, små marengs og friske hindbær

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Bag marengsene i forvejen og du har en nem og hurtig dessert.

Ingredienser

Antal portioner

Små marengstoppe

  • 1¼ æggehvide (ca. 3 spsk)
  • 2 spsk sukker (ca. 25 g)
  • et par dråber rød frugtfarve, fx slikfarve
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Chokolade (ca. 445 g)
  • 6 vaffelskåle med chokolade (ca. 125 g)
  • 125 g friske hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Små marengstoppe

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Sæt en stjernetylle i en sprøjtepose og hæld nogle dråber frugtfarve ned ad indersiden af posen. Fyld marengs i og sprøjt små toppe ud på en plade med bagepapir. Bag marengsene. Løft bagepapiret over på en rist og lad dem afkøle.

Kugl chokoladeisen op og fordel den i vaffelskålene. Top op med marengs og hindbær og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 100° - varmluft.

Tips

De små marengs kan fryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde: