Vafler med fuldkorn og groft syrligt flødeskum
60+ min

Vafler med fuldkorn og groft syrligt flødeskum

Skønne fuldkornsvafler som luner og bringer smilene frem - nyd dem til en hyggestund med familien.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vafler med fuldkorn og groft syrligt flødeskum

Skønne fuldkornsvafler som luner og bringer smilene frem - nyd dem til en hyggestund med familien.

2 vafler pr. person

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 10 g gær
  • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 150 hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Groft syrligt flødeskum

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 4 appelsiner i fileter

Fremgangsmåde:

Lun vandet (lillefingervarm) og rør gæren ud heri. Tilsæt fuldkornsmelet og lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Rør hvedemel sammen med mælk, æg, sukker, salt og smeltet smør. Rør gærblandingen i dejen og rør den jævn. Lad dejen hæve tildækket i yderligere ca. 15 min.

Groft syrligt flødeskum

Bring imens vand og 5-kornsblanding i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen i ca. 4 min. Hæld kornene til afdrypning i en sigte og skyl dem i koldt vand. Kom appelsinsaft og sukker i gryden og bring det i kog. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til det bliver til sirup. Vend kornene i blandingen og stil sirupsblandingen tildækket i køleskabet - til den er kold. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt sirupsblandingen heri. Stil flødeskummet tildækket i køleskabet.

Lad et vaffeljern blive godt varmt. Kom ca. ¾ dl dej i vaffeljernet og fordel dejen lidt. Luk jernet og bag vaflerne ca. 2 min. - til de er lysebrune og sprøde. Server de lune vafler sammen med appelsinfileter og koldt flødeskum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 59 %
Print