Vaniljeis med bagte blommer og knas
1 time 5 min
•
Vaniljeis er et hit hele året og hos de fleste i alle aldre. Her har vi valgt et tilbehør, der matcher efteråret, hvor blommerne står i kø og smager herligt til den hjemmelavede vaniljeis. Boghvedekrokant er en velkommen og lækker fornyelse som det sprøde drys til vaniljeis.
Ingredienser
Vaniljeis - ca. 1 liter
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
60 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Bagte blommer
2 dl
Æblejuice
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
300 g
Blommer, skåret i halve
|
Boghvedekrokant
3 spsk
Sukker
|
|
---|---|
100 g
Hel boghvede
|
Sådan gør du
Vaniljeis
Bagte blommer
Boghvedekrokant
Isen kan også laves i én stor form. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12288 kJ / 2937 kcal
Næringsindhold pr. 100g
959 kJ / 229 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 4,1 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 37 % | 20,9 g |
Fedt: | 58,9 % | 15,3 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.