Vaniljeis med bagte blommer og knas

Vaniljeis med bagte blommer og knas

60+ min
Vaniljeis er et hit hele året og hos de fleste i alle aldre. Her har vi valgt et tilbehør, der matcher efteråret, hvor blommerne står i kø og smager herligt til den hjemmelavede vaniljeis. Boghvedekrokant er en velkommen og lækker fornyelse som det sprøde drys til vaniljeis.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Vaniljeis
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Hæld iscremen i 6 portionsforme (a ca. 1½ dl) og stil dem tildækkede i fryseren.
Bagte blommer
  • Bring æblemost og sukker i kog og lad det koge ca. 15 min. ved jævn varme - eller til det er en tyk sirup.
  • Vend blommerne heri og kom blommer med sirup i en lille bradepande.
  • Bag blommerne til de er møre, men stadig har bid. Lad blommerne køle af.
Boghvedekrokant
  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme.
  • Tilsæt boghvedekernerne og hæld massen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir.
  • Knæk krokanten i mindre stykker, når det er kølet af og server det sammen med vaniljeis og bagte blommer.

Isen kan også laves i én stor form. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Energiindhold for hele retten:

12658 kJ / 3025 kcal

Næringsindhold pr. 100g

987 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,9 % 2,3 g
Kulhydrat: 36 % 20,9 g
Fedt: 60,1 % 16 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Vaniljeis - ca. 1 liter
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf
Bagte blommer
2 dl Æblejuice
3 spsk Sukker
300 g Blommer, skåret i halve
Boghvedekrokant
3 spsk Sukker
100 g Hel boghvede