Vaniljeis med flødeskum og varm romchokolade
60+ min

Vaniljeis med flødeskum og varm romchokolade

En dejlig dessert med enkle god råvarer: vaniljeis, chokolade, flødeskum og rom. Gør den festlig med en flot anretning.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vaniljeis med flødeskum og varm romchokolade

En dejlig dessert med enkle god råvarer: vaniljeis, chokolade, flødeskum og rom. Gør den festlig med en flot anretning.

Antal portioner
  • 1 liter vaniljeflødeis
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • krymmel, fx kulørte stjerner

Varm romchokolade

  • 100 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk vand
  • 3 dl letmælk
  • 3 spsk rom

Pynt

  • høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Fordel isen i 6 kraftige glas, fx i kugler, der tåler kulde og varme. Stil glassene tildækket i fryseren.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Kom den i en plastikpose egnet til madvarer og klip et lillebitte hul i hjørnet af posen. Lav, på bagepapir, flotte, tykke chokoladesnirkler, -gitter el.lign. til pynt - de skal stikkes ned i flødskum i glassene. Drys med krymmel og lad chokoladen stivne.

Varm romchokolade

Kom chokolade, sukker og vand i en tykbundet gryde. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring. Tilsæt mælk, bring chokoladen i kog under omrøring og tag den af varmen. Tilsæt rom og smag til.

Pisk fløden til et let skum. Tag glassene ud af fryseren, fordel flødeskummet i glassene og pynt med chokoladesnirkler og høvlet chokolade. Server straks sammen med den varme romchokolade - så man selv kan hælde på. Stil evt. også ekstra rom på bordet, til dem der vil have det mere hot.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 3 %
Print

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

En dejlig vintype til denne dessert vil være en hvid pineau de charentes (cognac-likør). Men endnu mere perfekt er måske rom-likøren El Dorado Rum Cream Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade