Vaniljeis med flødeskum og varm romchokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

En dejlig dessert med enkle god råvarer: vaniljeis, chokolade, flødeskum og rom. Gør den festlig med en flot anretning.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vaniljeflødeis
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • krymmel, fx kulørte stjerner

Varm romchokolade

  • 100 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk vand
  • 3 dl letmælk
  • 3 spsk rom

Pynt

  • høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel isen i 6 kraftige glas, fx i kugler, der tåler kulde og varme. Stil glassene tildækket i fryseren.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Kom den i en frysepose og klip et lillebitte hul i hjørnet af posen. Lav, på bagepapir, flotte, tykke chokoladesnirkler, -gitter el.lign. til pynt - de skal stikkes ned i flødskum i glassene. Drys med krymmel og lad chokoladen stivne.

Varm romchokolade

Kom chokolade, sukker og vand i en tykbundet gryde. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring. Tilsæt mælk, bring chokoladen i kog under omrøring og tag den af varmen. Tilsæt rom og smag til.

Pisk fløden til et let skum. Tag glassene ud af fryseren, fordel flødeskummet i glassene og pynt med chokoladesnirkler og høvlet chokolade. Server straks sammen med den varme romchokolade - så man selv kan hælde på. Stil evt. også ekstra rom på bordet, til dem der vil have det mere hot.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 3 %

Print

Kilde:

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

En dejlig vintype til denne dessert vil være en hvid pineau de charentes (cognac-likør). Men endnu mere perfekt er måske rom-likøren El Dorado Rum Cream Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade

Andre gode forslag