Vaniljesmåkager med sesam
60+ min

Vaniljesmåkager med sesam

Uhmm super sprøde og smagfulde småkager med to slags sesam.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vaniljesmåkager med sesam

Uhmm super sprøde og smagfulde småkager med to slags sesam.

100 småkager

Opskriften gælder for 1 portion

  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • 2 vaniljestænger
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 250 g koldt smør i tern
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 spsk hvide og sorte sesamfrø

Fremgangsmåde:

Fordel mandlerne på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom dem i en røreskål sammen med 2 spsk flormelis og rør det sammen med en æltekrog. Tilsæt resten af flormelisen lidt af gangen, så vaniljekornene fordeler sig jævnt - uden at klumpe. Tilsæt smør, mandler, hvedemel og salt og ælt det godt sammen, så dejen samler sig - ælt ikke for længe. Tag dejen ud på et stykke bagepapir. Rul dejen til en 40 cm lang stang og form den til en firkant (ca. 2½ x 5 cm). Pak dejen ind i bagepapiret og stil den på en bakke i køleskabet i mindst 3 timer eller ½ time i fryseren. Skær dejen i tynde skiver (ca. 2 millimeter), læg dem på plader med bagepapir, drys med sesamfrø og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på bageriste.

Tips

Bag friskbagte småkager hver dag - dejen kan holde sig i ca. 1 uge på køl.

Bagetid for mandler

Ca. 4 min. ved 150°.

Bagetid

6 - 8 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 61 %
Print