Vegetar chili

Vegetar chili

30 min
Dejlig krydret og super hurtig vegetar chili med masser af bønner og stegt queso fresco. Server med iskold cremefraiche og salte nacho chips.

Sådan gør du

  • Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt bønner, tomater, krydderier, salt og peber kog i ca. 5 min. under låg. Tilsæt chokolade og rør rundt, mens det smelter. Tilsæt peberfrugt og smag til.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i en pande. Skær imens osten i skiver og steg dem ved jævn varme ca. 4 min. på hver side. Bryd skiverne i mindre stykker og læg dem på toppen af chilien. Server direkte fra panden sammen med tortillachips og cremefraiche.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8193 kJ / 1958 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,7 % 4,2 g
Kulhydrat: 31,9 % 9,8 g
Fedt: 54,4 % 7,7 g

Ingredienser

Smør
25 g
Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
2
Små finthakkede fed hvidløg
2
Afdryppede bønne-mix (ca. 240 g)
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Stødt spidskommen
3 tsk
Stødt chili
3 tsk
Groft salt
2 tsk
Grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
25 g
Rød peberfrugt i strimler (ca. 125 g)
1
Gul peberfrugt i strimler (ca. 125 g)
1
Tilbehør
Tortillachips med salt
100 g
1 dl
Pynt
Bredbladet persille