Vietnamesisk kyllingepande med sojacreme

Bedømmelse

(8 vurderinger)

45 min

Frem med spisepindene og nyd en dejlig kyllingeret med masser af grønt og alle de kendte smage fra det asiatiske køkken.

Ingredienser

Antal portioner

Sojacreme

Kyllingepande

  • 25 g smør
  • 450 g kyllingeinderfileter i mindre strimler
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket citrongræs (1 stilk)
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 dl vand
  • 1½ spsk fiskesauce
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 gulerødder i skiver (ca. 100 g)
  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 1 grøn squash i halve skiver (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 75 g ristede cashewnødder
  • 2 dl plukkede friske korianderblade
  • 1 dl plukkede friske mynteblade
  • 1 limefrugt i både
  • 320 g jasminris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Sojacreme

Vend forsigtig fraiche med sojasauce og honning. Stil sojacremen tildækket på køl til servering.

Kyllingepande

Smelt smørret i en stor dyb pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg kyllingestrimlerne ved jævn til kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, citrongræs og chili og steg i yderligere ca. 1 min. Tilsæt vand, fiskesauce, limeskal- og saft, ingefær, gulerødder og spidskål - og lad det koge ved svag varme i ca. 4 min. Tilsæt squash, salt og peber og lad det koge i ca. 2 min. - stadig ved svag varme.

Pynt den vietnamesiske kyllingepande med lidt cashewnødder og krydderurter. Server sammen med resten af nødderne, krydderurterne, limebåde, kogte ris og sojacremen.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: