Vild andelever - andelever stegt som vildt

Vild andelever - andelever stegt som vildt

30 min
Andelever med en blanding af stegt bacon, blandede svampe og løg tilføjet fløde, ribsgelé og lidt hvidskimmelost - det er gode sager!
https://www.arla.dk/opskrifter/vild-andelever---andelever-stegt-som-vildt/

Sådan gør du

  • Kom baconternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme og steg baconen i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 1 min. Kom svampene i panden og steg i endnu 3 min. Tag svampeblandingen op.
  • Lad andefedtet blive varmt i panden. Drys andeleverne med salt og peber og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Kom svampeblandingen tilbage i panden sammen med fløde, ribsgelé og brie. Bring retten i kog og kog den ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Anret den vilde andelever i skåle eller små dybe tallerkener sammen med rucolasalaten. Server straks med letristet brød.

Andelever kan erstattes af kyllingelever og andefedt af smør.

Energiindhold for hele retten:

7059 kJ / 1687 kcal

Næringsindhold pr. 100g

695 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 29,8 % 12,2 g
Fedt: 48 % 9 g

Ingredienser

100 g Bacon i små tern
2 Finthakkede skalotteløg
100 g Blandede svampe i mundrette bidder, fx champignon, shiitake og østershat
1 spsk Andefedt
250 g Renset andelever i ca. 2 x 2 cm stykker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Ribsgelé
25 g Brie - uden skorpe
50 g Renset rucolasalat
Pynt
Groftkværnet peber
Tilbehør
150 g Letristet durumbrød