Vild andelever - andelever stegt som vildt

30 min
Vild andelever - andelever stegt som vildt

Andelever med en blanding af stegt bacon, blandede svampe og løg tilføjet fløde, ribsgelé og lidt hvidskimmelost - det er gode sager!

Ingredienser

100 g Bacon i små tern
2 Finthakkede skalotteløg
100 g Blandede svampe i mundrette bidder, fx champignon, shiitake og østershat
1 spsk Andefedt
250 g Renset andelever i ca. 2 x 2 cm stykker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Ribsgelé
25 g Brie - uden skorpe
50 g Renset rucolasalat

Pynt

Groftkværnet peber

Tilbehør

150 g Letristet durumbrød

Sådan gør du

  • Kom baconternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme og steg baconen i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 1 min. Kom svampene i panden og steg i endnu 3 min. Tag svampeblandingen op.
  • Lad andefedtet blive varmt i panden. Drys andeleverne med salt og peber og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Kom svampeblandingen tilbage i panden sammen med fløde, ribsgelé og brie. Bring retten i kog og kog den ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Anret den vilde andelever i skåle eller små dybe tallerkener sammen med rucolasalaten. Server straks med letristet brød.

Andelever kan erstattes af kyllingelever og andefedt af smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7058 kJ / 1687 kcal

Næringsindhold pr. 100g

695 kJ / 166 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 29,8 % 12,2 g
Fedt: 48 % 9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vild-andelever---andelever-stegt-som-vildt/