Sprøde kartoffelpizzaer
1 time 5 min

En lækker og sprød kartoffelpizza - det bliver næsten ikke bedre. Kartoffelpizzaen er toppet med chorizo for at give pizzaen en skøn smag.
Se den version
klassiske

Ingredienser
4 personer
Pizzabunde
10 g Gær | |
---|---|
1½ dl Vand - lillefingervarmt | |
200 g Pizzamel eller hvedemel (ca. 3½ dl) | |
1 spsk Olivenolie | |
1 tsk Sukker | |
½ tsk Groft salt |
Tomatsauce
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g) | |
---|---|
1 Finthakket løg (ca. 75 g) | |
1½ spsk Vand | |
1½ tsk Tørret oregano | |
¼ tsk Groft salt |
Topping
200 g Revet mozzarellaost | |
---|---|
600 g Kartofler i meget tynde skiver | |
2 tsk Olivenolie | |
1½ tsk Groft salt | |
50 g Pepperoni spegepølse i tynde strimler |
Pynt
Krydderurter, fx oreganoblade |
---|
Sådan gør du
Pizzabunde
Tomatsauce
Topping
Bedømmelse
Alle 4 pizzaer kan bages samtidig i en varmluftovn ved 225°. I stedet for selv at lave tomatsauce kan du bruge en færdig pizzasauce - ca. 2½ dl
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9070 kJ / 2168 kcal
Næringsindhold pr. 100g
641 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 19,6 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 49,3 % | 18,6 g |
Fedt: | 31,1 % | 5,4 g |