Vildtragout  med stegte kvæder
45 min

Vildtragout med stegte kvæder

Kvæder er en rigtig efterårsspise, der smager rigtig dejligt sammen med vildt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vildtragout med stegte kvæder

Kvæder er en rigtig efterårsspise, der smager rigtig dejligt sammen med vildt.

Antal portioner

Vildtragout

  • 100 g bacon i tynde skiver
  • 600 g afpudset dyrebov, fx rådyr
  • 800 g små, faste kartofler
  • 225 g champignoner i hele og halve
  • 2½ spsk hvedemel
  • 4 gulerødder i stave
  • 225 g pillede perleløg
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 3 dl vand
  • 2 spsk ribsgelé
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegte kvæder

  • 2 modne kvæder
  • 10 g smør
  • 2 spsk sukker

Pynt

  • kviste af frisk timian

Fremgangsmåde:

Vildtragout

Skær baconen i små tern. Skær kødet i store tern (ca. 2 x 2 cm). Vask kartoflerne og halver dem. Kom de små bacontern i en stegegryde og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Tilsæt halvdelen af kødet og brun det på alle sider. Tag kød og bacon op og brun resten af kødet. Kom bacon og alt det brunede kød tilbage i gryden. Tilsæt champignonerne og steg dem med et kort øjeblik. Drys mel over retten og rør til det er helt opsuget - det tager et par minutter. Tilsæt kartofler, gulerødder, perleløg, timian, fløde og vand. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kødet er mørt - rør af og til. Tilsæt ribsgelé, salt og peber. Smag til.

Stegte kvæder

Skræl imens kvæderne og skær dem i tynde både. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kvæderne ved jævn varme til de er gyldne. Drys kvæderne med sukker og steg dem ved svag varme i ca. 20 min - eller til de er møre.

Servering

Server den varme ragout i gryden eller i et dybt fad pyntet med frisk timian. Server de lune kvæder i en skål ved siden af.

Tips

Istedet for rådyr kan man bruge dådyr eller kalv - brug også gerne hals eller bryst.

Et lille stykke blåskimmel ost, på størrelse med en valnød fremmer vildtsmagen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 24 %
Print