Vintergryde med æblejuice

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

En dejlig ret der passer sig selv....det meste af tiden!

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g okseklump i mindre stykker
  • 1½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¼ liter oksebouillon
  • ¼ liter æblejuice
  • 3 spsk friske timianblade
  • 3 zittauerløg i ½ cm tykke skiver
  • 4 gulerødder i ½ cm tykke skiver
  • 500 g kartofler i ½ cm tykke skiver
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsrugbrød
  • sennep

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2½ min., tilsæt bouillon, æblejuice og timian og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt. Kom løg, gulerødder og kartofler i gryden og lad det koge i ca. 20 min., stadig under låg. Vend fløde og majsstivelse sammen og rør det i retten. Lad vintergryden koge, under omrøring og ved jævn varme i ca. 2 min. Smag til. Drys med bredbladet persille og server sammen med brød og sennep.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: