Vintergryde med æblejuice
60+ min

Vintergryde med æblejuice

En dejlig ret der passer sig selv....det meste af tiden!
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vintergryde med æblejuice

En dejlig ret der passer sig selv....det meste af tiden!

Antal portioner
  • 500 g okseklump i mindre stykker
  • 1½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¼ liter oksebouillon
  • ¼ liter æblejuice
  • 3 spsk friske timianblade
  • 3 zittauerløg i ½ cm tykke skiver
  • 4 gulerødder i ½ cm tykke skiver
  • 500 g kartofler i ½ cm tykke skiver
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsrugbrød
  • sennep

Fremgangsmåde:

Drys kødet med salt og lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2½ min., tilsæt bouillon, æblejuice og timian og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt. Kom løg, gulerødder og kartofler i gryden og lad det koge i ca. 20 min., stadig under låg. Vend fløde og majsstivelse sammen og rør det i retten. Lad vintergryden koge, under omrøring og ved jævn varme i ca. 2 min. Smag til. Drys med bredbladet persille og server sammen med brød og sennep.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %
Print