Vintergryde med æblejuice

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

En dejlig ret der passer sig selv....det meste af tiden!

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g okseklump i mindre stykker
  • 1½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¼ liter oksebouillon
  • ¼ liter æblejuice
  • 3 spsk friske timianblade
  • 3 zittauerløg i ½ cm tykke skiver
  • 4 gulerødder i ½ cm tykke skiver
  • 500 g kartofler i ½ cm tykke skiver
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsrugbrød
  • sennep

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2½ min., tilsæt bouillon, æblejuice og timian og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt. Kom løg, gulerødder og kartofler i gryden og lad det koge i ca. 20 min., stadig under låg. Vend fløde og majsstivelse sammen og rør det i retten. Lad vintergryden koge, under omrøring og ved jævn varme i ca. 2 min. Smag til. Drys med bredbladet persille og server sammen med brød og sennep.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: