Violsalat med blåskimmel og valnødder

30 min
Violsalat med blåskimmel og valnødder

Prøv denne dekorative sommersalat med sprødstegt bacon og dejlig blåskimmelost.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/violsalat-med-blaskimmel-og-valnodder/

Ingredienser

6 personer
Forret til 6
1½ dl Mørk balsamicoeddike
75 g Valnøddekerner
200 g Bacontern
2 bundter Fintsnittede forårsløg (ca. 200 g)
100 g Skyllede spinatblade
100 g Skyllet hjertesalat, i grove stykker
75 g Blåskimmelost

Pynt

Violer

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

  • Kog eddiken ved kraftig varme og uden låg i 10-15 min. - til den er reduceret til det halve. Rist imens valnødderne i en tør pande ved jævn varme 2-3 min. - tag dem op. Steg baconen i ca. 10 min. ved kraftig varme - til det er gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Lad halvdelen af baconfedtet blive i panden og svits forårsløgene i ca. 2 min. Anret spinat, hjertesalat, bacon, forårsløg, valnødder og blåskimmelost på et fad. Dryp til sidst med balsamicoeddikke og pynt med violer. Server med brød til.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11143 kJ / 2663 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1032 kJ / 247 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,9 % 7,8 g
Kulhydrat: 29,2 % 17,7 g
Fedt: 57,9 % 16,2 g