Violsalat med blåskimmel og valnødder

30 min
Violsalat med blåskimmel og valnødder

Prøv denne dekorative sommersalat med sprødstegt bacon og dejlig blåskimmelost.

Ingredienser

1½ dl Mørk balsamicoeddike
75 g Valnøddekerner
200 g Bacontern
2 bundter Fintsnittede forårsløg (ca. 200 g)
100 g Skyllede spinatblade
100 g Skyllet hjertesalat, i grove stykker
75 g Blåskimmelost

Pynt

Violer

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

  • Kog eddiken ved kraftig varme og uden låg i 10-15 min. - til den er reduceret til det halve. Rist imens valnødderne i en tør pande ved jævn varme 2-3 min. - tag dem op. Steg baconen i ca. 10 min. ved kraftig varme - til det er gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Lad halvdelen af baconfedtet blive i panden og svits forårsløgene i ca. 2 min. Anret spinat, hjertesalat, bacon, forårsløg, valnødder og blåskimmelost på et fad. Dryp til sidst med balsamicoeddikke og pynt med violer. Server med brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11143 kJ / 2663 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1032 kJ / 247 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,9 % 7,8 g
Kulhydrat: 29,2 % 17,7 g
Fedt: 57,9 % 16,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/violsalat-med-blaskimmel-og-valnodder/