Wok med cremet syrlig sauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Limebladene giver en helt speciel dejlig syrlig smag, som passer godt sammen med hvidløg, ingefær og fløden.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 2 rødløg i tynde både
  • 4 gulerødder i stave
  • 10 tørrede limeblade
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 grøn squash i stave
  • 100 g rensede blåbær
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g jasminris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af fedtstoffet i og steg kødet i ca. 2 min. Tag det op. Tilsæt resten af fedtstoffet og svits løg, gulerødder og limeblade i ca. 1 min. Kom de stegte wokstrimler tilbage i wokken sammen med fløde, squash, blåbær, hvidløg, ingefær, salt og peber. Varm retten godt igennem, under omrøring, og smag til.

Server retten i wokken sammen med en skål nykogte ris.

Tips

Limebladene bliver seje og er ikke behagelige at spise. Men der er masser af smag i dem, så man kan godt tygge lidt på dem.

I stedet for ris smager det godt med perlespelt eller nudler.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: