Wok med cremet syrlig sauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Limebladene giver en helt speciel dejlig syrlig smag, som passer godt sammen med hvidløg, ingefær og fløden.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 2 rødløg i tynde både
  • 4 gulerødder i stave
  • 10 tørrede limeblade
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 grøn squash i stave
  • 100 g rensede blåbær
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g jasminris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af fedtstoffet i og steg kødet i ca. 2 min. Tag det op. Tilsæt resten af fedtstoffet og svits løg, gulerødder og limeblade i ca. 1 min. Kom de stegte wokstrimler tilbage i wokken sammen med fløde, squash, blåbær, hvidløg, ingefær, salt og peber. Varm retten godt igennem, under omrøring, og smag til.

Server retten i wokken sammen med en skål nykogte ris.

Tips

Limebladene bliver seje og er ikke behagelige at spise. Men der er masser af smag i dem, så man kan godt tygge lidt på dem.

I stedet for ris smager det godt med perlespelt eller nudler.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: