Wok med cremet syrlig sauce
30 min

Wok med cremet syrlig sauce

Limebladene giver en helt speciel dejlig syrlig smag, som passer godt sammen med hvidløg, ingefær og fløden.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med cremet syrlig sauce

Limebladene giver en helt speciel dejlig syrlig smag, som passer godt sammen med hvidløg, ingefær og fløden.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 2 rødløg i tynde både
  • 4 gulerødder i stave
  • 10 tørrede limeblade
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 grøn squash i stave
  • 100 g rensede blåbær
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g jasminris - koges

Fremgangsmåde:

Lad en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af fedtstoffet i og steg kødet i ca. 2 min. Tag det op. Tilsæt resten af fedtstoffet og svits løg, gulerødder og limeblade i ca. 1 min. Kom de stegte wokstrimler tilbage i wokken sammen med fløde, squash, blåbær, hvidløg, ingefær, salt og peber. Varm retten godt igennem, under omrøring, og smag til.

Server retten i wokken sammen med en skål nykogte ris.

Tips

Limebladene bliver seje og er ikke behagelige at spise. Men der er masser af smag i dem, så man kan godt tygge lidt på dem.

I stedet for ris smager det godt med perlespelt eller nudler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print