Grillede auberginer
Ny

Grillede auberginer

55 min
Grillede auberginer er en lækker måde at tilberede auberginer på. Prøv denne opskrift med ostecreme og chili næste gang, du griller. Spis de grillede auberginer som et måltid i sig selv, eller server dem som tilbehør til kød eller andet grillet grønt.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-auberginer/

Sådan gør du

  • Del auberginerne på langs, snit i det hvide kød, så det bliver til tern (uden at skære igennem skindet).
  • Smelt smør, honning og sambal oelek i en gryde og tag den af varmen.
  • Pensl auberginerne med smørblandingen og drys med salt og peber.
  • Grill auberginerne i ca. 15 minutter på hver side eller til de er møre.
Ostecreme
  • Mos imens salatosten i en skål, tilsæt creme fraiche og lime- eller citronskal og rør det til en ensartet ostecreme.
Chiliolie
  • Rør olivenolie, lime- eller citronsaft og sambal oelek sammen.
  • Kom de grillede auberginer på et fad. Top med ostecreme, chiliolie, syltede chilier og mandler. Drys med salt og peber og server.

Prøv også at servere de grillede auberginer med humus, pesto og friske tomater.

Energiindhold for hele retten:

4782 kJ / 1143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 13 % 3,7 g
Fedt: 74,5 % 9,7 g
Mere inspiration

Du kan købe saltede mandler, men du kan også lave dem selv.

Saltmandler
45 min
Saltmandler
(129)

Ingredienser

2 Auberginer
25 g Smør
4 tsk Sambal oelek
2 tsk Honning
Ostecreme
100 g Salatost
100 g Creme fraiche 18%
½ tsk Lime- eller citronskal (usprøjtet)
Chiliolie
3 tsk Olivenolie
2 tsk Friskpresset lime- eller citronsaft
2 tsk Sambal oelek
Toppings
50 g Syltede peberfrugter eller små søde chilier
50 g Grofthakkede saltede mandler
Flagesalt og friskkværnet peber