Fladbrød med grillet grønt
Ny

Fladbrød med grillet grønt

30 min
Fladbrød med grillet grønt er en skøn grøn ret til grillen. Synes du pizza er lidt besværligt med dej og hævetider, så skal du prøve disse fladbrød. Hvis du har lyst til selv at bage fladbrød, så har vi linket til en opskrift og ellers kan du købe dem. Grove pitabrød fra frost vil også være gode her. Du kan undlade at grille tomaterne - og du kan grille squash i stedet for aubergine - også lækkert! Har du creme fraiche og ikke græsk yoghurt, så brug det og vil du ikke tænde op i grillen kan det hele også bages i ovnen. Er der børn ved bordet kan du servere det hele for sig - du behøver ikke samle fladbrødene.
https://www.arla.dk/opskrifter/fladbrod-med-grillet-gront/

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm. Læg dem på et spækbræt eller bageplade og drys dem med salt på begge sider. Lad dem stå i 10 min.
  • Dup derefter auberginerne med køkkenrulle, så de bliver tørre.
  • Rør alle ingredienserne til yoghurt-cremen sammen.
  • Bland agurk, basilikum, peber og salt i en skål.
  • Pensl aubergine og cherrytomater med lidt olivenolie og læg dem på grillen.
  • Grill ved middelvarme - auberginerne skal tage have god farve og tomaterne må gerne sprække lidt.
  • Grill fladbrødene ca. 1 minut på hver side.
Servering
  • Smør fladbrødene med yoghurt-cremen og læg så først grillet aubergine på, derefter grillede tomater og til sidst agurkeblandingen.
  • Drys evt. med lidt flagesalt.

Brug de grøntsager du har på lager. Både asparges, spidskål og græskar kan grilles og vil smage dejligt på fladbrødet. Du kan sætte smag på grøntsagerne med pesto - eller en dressing smagt til med de krydderurter du har.

Energiindhold for hele retten:

3059 kJ / 731 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 15,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 59,4 % 8,3 g
Fedt: 24,9 % 1,6 g
Mere inspiration

Mere grillet grønt - nemt og lækkert.

Ingredienser

På grillen
2 Fladbrød
Groft salt
2 Auberginer (ca. 400 g)
250 g Cherrytomater
Olivenolie til pensling
Yoghurt-creme
1½ dl Græsk yoghurt eller creme fraiche
½ Fed hvidløg, presset
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
skallen af ½ Citronskal (usprøjtet)
Topping
1 Agurk i grove stykker
½ bundt Grofthakket frisk basilikum
Friskkværnet peber
1 knivspids Groft salt