Wok med rosenkål og kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

30 min

Den danske rosenkål spiller hovedrollen i denne asiatiskinspirerede wokret. Ikke alle falder i svime over rosenkål – men her kan de fleste være med.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g tørrede ægnudler
  • 25 g smør
  • 4 kyllingefileter i strimler (ca. 400 g)
  • 300 g rensede rosenkål i tynde skiver
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 æbler i både, fx coxorange (ca. 200 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk finthakket sød syltet ingefær
  • 1½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom nudlerne i. Efter ca. 3 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Lad en wok blive godt varm – ca. 4 min. ved kraftig varme. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent og brun kyllingekødet i ca. 3 min. Tag kødet op. Varm resten af fedtstoffet og svits rosenkål og løg i ca. 2 min. Kom fløden i wokken sammen med det brunede kyllingekød, æbler, chilipeber, ingefær og salt. Bring retten i kog og smag til. Kom de afdryppede nudler i et stort fad, hæld wokretten over og server med det samme.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: