Wok med rosenkål og kylling
30 min

Wok med rosenkål og kylling

Den danske rosenkål spiller hovedrollen i denne asiatiskinspirerede wokret. Ikke alle falder i svime over rosenkål – men her kan de fleste være med.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med rosenkål og kylling

Den danske rosenkål spiller hovedrollen i denne asiatiskinspirerede wokret. Ikke alle falder i svime over rosenkål – men her kan de fleste være med.

Antal portioner
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g tørrede ægnudler
  • 25 g smør
  • 4 kyllingefileter i strimler
  • 300 g rensede rosenkål i tynde skiver
  • 2 rødløg i tynde både
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 æbler i både, fx coxorange
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk finthakket sød syltet ingefær
  • 1½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom nudlerne i. Efter ca. 3 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Lad en wok blive godt varm – ca. 4 min. ved kraftig varme. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent og brun kyllingekødet i ca. 3 min. Tag kødet op. Varm resten af fedtstoffet og svits rosenkål og løg i ca. 2 min. Kom fløden i wokken sammen med det brunede kyllingekød, æbler, chilipeber, ingefær og salt. Bring retten i kog og smag til. Kom de afdryppede nudler i et stort fad, hæld wokretten over og server med det samme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %
Print