Wok med svampe og forårsløg

45 min
Wok med svampe og forårsløg

Wok med kartofler, svampe og forårsløg er lidt anderledes....men det er ikke så tosset endda.

Ingredienser

1 kg Små, faste kartofler
¾ liter Vand
¾ tsk Groft salt
2½ spsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt
300 g Wokstrimler af okseklump
225 g Robuste svampe, fx champignoner eller kejserhatte - i skiver
225 g Lette svampe, fx østershatte eller bøgehatte - hele eller i strimler
1 bundt Forårsløg i lange strimler (ca. 100 g)
¾ tsk Groft salt
1 dl Grøntsagsbouillon
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern - afdryppet
100 g Renset feldsalat i buketter

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne grundigt, del i halve og kom dem i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien, kartofler og salt og steg i ca. 6 min. - rør af og til. Tag kartoflerne op. Tilsæt endnu 1 spsk olie og steg kødet i ca. 1 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg de robuste svampe i ca. 3 min. Tilsæt de lette svampe, forårsløg og salt og steg i yderligere ca. 3 min. Kom kød og kartofler tilbage i wokken sammen med bouillon og peber. Varm retten godt igennem, vend ost og feldsalat i og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8834 kJ / 2111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,7 % 5,6 g
Kulhydrat: 35,1 % 7,9 g
Fedt: 40,2 % 4,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/wok-med-svampe-og-forarslog/