Womaniakage

Bedømmelse

(103 vurderinger)

60+ min

Dejlig lagkage med sød og frisk smag fra jordbær.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer

Mandelsplitter

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl vand
  • 125 g mandelsplitter

Jordbærfyld

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bunde

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist. Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af. Flæk bunden i 3 lag, fx med en skarp kniv.

Mandelsplitter

Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en pande. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme og kog i yderligere ca. 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Jordbærfyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål. Pisk det til et let skum og vend appelsinskal i. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.

Læg kagen sammen i den rengjorte springform, således: Læg først en bund. Fordel ca. 3 spsk af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet. Så en bund, ca. 3 spsk mandler og resten af jordbærfyldet. Slut med den sidste bund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Pynt

Fjern ringen af springformen - skær evt. først med en kniv langs kanten.

Vend forsigtigt kagen ud på et fad, så bunden vender opad. Rul marcipanen ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter) og læg den på kagen. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum. Smør lidt af skummet i et tyndt lag på kanten af kagen. Pres forsigtigt de resterende mandelspitter fast i flødeskummet. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt womaniakagen på toppen. Slut med de halve jordbær.

Tips

Kagen kan lægges sammen med optøede, frosne jordbær.Womaniakagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Variation Lagkage til mange.

Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.

Bag og læg 2, 3, 4....lagkager sammen. Stil dem i forlængelse af hinanden og pynt hele kagen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 25080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Med den søde, hvide og let perlende vin moscato d'asti vil vinmatchet være så tæt på perfekt som man kan ønske sig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær