Womaniakage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(106 vurderinger)

60+ min

Dejlig lagkage med sød og frisk smag fra jordbær.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

 • 3 æggehvider
 • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
 • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
 • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 æggeblommer

Mandelsplitter

 • 85 g sukker (ca. 1 dl)
 • ½ dl vand
 • 125 g mandelsplitter

Jordbærfyld

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bunde

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist. Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af. Flæk bunden i 3 lag, fx med en skarp kniv.

Mandelsplitter

Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en pande. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme og kog i yderligere ca. 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Jordbærfyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål. Pisk det til et let skum og vend appelsinskal i. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.

Læg kagen sammen i den rengjorte springform, således: Læg først en bund. Fordel ca. 3 spsk af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet. Så en bund, ca. 3 spsk mandler og resten af jordbærfyldet. Slut med den sidste bund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Pynt

Fjern ringen af springformen - skær evt. først med en kniv langs kanten.

Vend forsigtigt kagen ud på et fad, så bunden vender opad. Rul marcipanen ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter) og læg den på kagen. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum. Smør lidt af skummet i et tyndt lag på kanten af kagen. Pres forsigtigt de resterende mandelspitter fast i flødeskummet. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt womaniakagen på toppen. Slut med de halve jordbær.

Tips

Kagen kan lægges sammen med optøede, frosne jordbær.Womaniakagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Variation Lagkage til mange.

Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.

Bag og læg 2, 3, 4....lagkager sammen. Stil dem i forlængelse af hinanden og pynt hele kagen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

 • Energiindhold for hele retten: 25080 kJ
 • Energifordeling:
 • Fiber: 19,2 g
 • Protein: 6 %
 • Kulhydrat: 43 %
 • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Med den søde, hvide og let perlende vin moscato d'asti vil vinmatchet være så tæt på perfekt som man kan ønske sig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær