Womaniakage
60+ min

Womaniakage

Dejlig lagkage med sød og frisk smag fra jordbær.
Bedømmelse (95 vurderinger)

Min bedømmelse:

Womaniakage

Dejlig lagkage med sød og frisk smag fra jordbær.

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer

Mandelsplitter

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl vand
  • 125 g mandelsplitter

Jordbærfyld

Pynt

Fremgangsmåde:

Bunde

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist. Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af. Flæk bunden i 3 lag, fx med en skarp kniv.

Mandelsplitter

Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en pande. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme og kog i yderligere ca. 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Jordbærfyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål. Pisk det til et let skum og vend appelsinskal i. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.

Læg kagen sammen i den rengjorte springform, således: Læg først en bund. Fordel ca. 3 spsk af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet. Så en bund, ca. 3 spsk mandler og resten af jordbærfyldet. Slut med den sidste bund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Pynt

Fjern ringen af springformen - skær evt. først med en kniv langs kanten.

Vend forsigtigt kagen ud på et fad, så bunden vender opad. Rul marcipanen ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter) og læg den på kagen. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum. Smør lidt af skummet i et tyndt lag på kanten af kagen. Pres forsigtigt de resterende mandelspitter fast i flødeskummet. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt womaniakagen på toppen. Slut med de halve jordbær.

Tips

Kagen kan lægges sammen med optøede, frosne jordbær.Womaniakagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Variation Lagkage til mange.

Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.

Bag og læg 2, 3, 4....lagkager sammen. Stil dem i forlængelse af hinanden og pynt hele kagen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Med den søde, hvide og let perlende vin moscato d'asti vil vinmatchet være så tæt på perfekt som man kan ønske sig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær