Ymerfromage

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Ymerfromage

Hvad med en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage? Server ymerfromagen som her med en solbærkompot - eller med frisk eller syltet frugt. Ymerfromage smager stadig helt forrygende.

Ingredienser

Ymerfromage

5 blade Husblas
½ liter Ymer
4 spsk Sukker
1 Vaniljestang - kornene heraf
¼ liter Piskefløde

Solbærkompot

200 g Friske eller frosne solbær
100 g Rørsukker
2 spsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Ymerfromage

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 min.
  • Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i ymerblandingen.
  • Hæld ymerfromagen i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Solbærkompot

  • Kom solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde og bring det i kog.
  • Kog ved svag varme i ca. 5 min. - eller til sukkeret er opløst.
  • Hæld solbærkompotten i et glas og server den lun eller kold til ymerfromagen.

Ymerfromagen kan laves dagen før, men så skal du kun bruge 4 blade husblas. Anret evt. ymerfromagen i portionsglas. Du kan også lave fromagen med tykmælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8266 kJ / 1976 kcal

Næringsindhold pr. 100g

724 kJ / 173 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 9,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 41,2 % 17,5 g
Fedt: 49,2 % 9,6 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ymerfromage/