Yoghurtis med mynte og bellis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Server denne skønne isdessert for dine gæster efter en god middag på en sommeraften.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mandelmarengs

  • 50 g mandler
  • 1 æggehvide
  • 4 spsk sukker

Pynt

  • bellis/tusindfryd eller andre spiselige blomster

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelmarengs

Fordel mandlerne i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen. Tag mandlerne ud, køl let af (ca. ½ time) og hak dem i en foodprocessor i ca. 2 min., til de er som "mel". Rør æggehvider og sukker sammen i en lille tykbundet gryde. Varm blandingen ved svag varme til den er lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og pisk det stift - ca. 3 min. Vend mandelmelet i og lav 8 marengstoppe på en plade med bagepapir. Bag de små mandelmarengs nederst i ovnen - til de er helt tørre.

Kom fløde, blomster og mynte i en tykbundet gryde og bring blandingen i kog. Hæld fløden gennem en sigte. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen til en "æggesnaps". Pisk den lune fløde i "æggesnapsen" og kom blandingen tilbage i gryde. Varm det under omrøring indtil det begynder at tykne. Vend det sammen med yoghurt og de hakkede mynteblade. Hæld isen i en ismaskine og kør det i ca. ¾ time - eller til du synes om konsistensen.

Server isen i kugler med marengs ved siden af og pynt med bellis.

Bagetid for mandler

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for mandelmarengs

Ca. 1 time og 15 min ved 125° - traditionel ovn.

Tips

Du kan også fryse isen i en form (ca. 2 liter). Stil den tildækket i fryseren og rør af og til de første par timer.
Du kan lave dobbelt portion af de små mandelmarengs de er også gode med iskold flødeskum til.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag