Bananbrød med kaffeyoghurtglasur

Bananbrød med kaffeyoghurtglasur

8-10 portioner

Ingredienser

  • 60 gram Arla LactoFREE Smør, stuetemperatur
  • 200 gram brunfarin
  • 2 store æg
  • 4 store meget modne bananer, mosede
  • 85 gram Arla LactoFREE Naturel yoghurt
  • 200 gram hvedemel
  • 50 gram havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk vanilje
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram hakkede valnødder (valgfrit)

Kaffe yoghurt frosting:

  • 150 gram Arla LactoFREE græsk yoghurt
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 2 tsk flormelis
Bananbrød med kaffeyoghurtglasur

Sådan gør du:

  1. Pisk sukker og smør sammen til en cremet masse, tilsæt æg og pisk til det er let og luftigt.
  2. Mos dine bananer og vend dem i dejen med yoghurten.
  3. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver, vaniljepulver, kanel og salt sammen og fold det i den våde masse.
  4. Kom din dej i en beklædt form (aflang franskbrøds forn ca. 1,5 liter), og giv den ca. 30-40 minutter på 200 grader varmluft.
  5. Mens du venter på brødet, kan du lave din kaffecreme. Her blander du yoghurt med flormelis, og smager til med stærk kaffe
  6. Brug en strikkepind/kniv til at tjekke om kagen er færdig
  7. Lad bananbrødet køle lidt af og server med lækker kaffecreme