Kom kiks og mandler i en foodprocessor og blend til det er fintmalet. Smelt smør i en gryde ved lav varm og bland smør, kiks og mandler godt sammen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sørg for at den er ensartet hele vejen rundt. Sæt i køleskab.
Flødeostcreme
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Tag husblas op af vandet, lad blot en smule vand hænge ved og smelt husblassen over vandbad ved lav varme, tag af varmen, så snart det er smeltet.
Rør frisk ost, yoghurt, flormelis og vaniljekorn godt sammen i en ren skål. Kom 2 spsk ostecreme i skålen med den lune smeltede husblas og rør det godt og hurtigt sammen til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med husblas i skålen med flødeostcremen og rør det godt sammen.
Sæt kageplast hele vejen rundt i kanten af springformen. Hæld flødeostecremen ovenpå kiksebunden og fordel det godt til et jævnt lag. Sæt kagen i køleskab.
Jordbærgele
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Kom jordbær, vand, citronsaft og fintrevet citronskal og vaniljestang (den tomme fra flødeostecremen) i en gryde og kog op. Skrue ned for varmen og lad det trække ved lav varme i 10 minutter.
Sigt saften fra og kom tilbage i gryden, sammen med sukker. Varm saften op til lige inden kogepunktet, sukkeret skal være opløst. Vrid vandet fra husblas og kom husblas i gryden, rør godt rundt og tag gryden af varmen. Lad saften til gele køle af til stuetemperatur og hæld den derefter over den kolde cheesecake.