Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

45 min
Bitter-sød-syrlig appelsinmarmelade. God til brød og ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinmarmelade/

Sådan gør du

  • Skær top og bund af appelsinerne og citronen. Skær resten i små tern og kom dem i en gryde.
  • Tilsæt sukker, vand og stjerneanis og bring blandingen i kog. Kog ved jævn varme og under låg i 25 min.
  • Tag låget af og kog videre i ca. 15 min. Rør af og til.
  • Tag stjerneanis op og blend med en stavblender til en grov konsistens.
  • Kom stjerneanis tilbage i marmeladen og kom den i rene glas, evt. skyllet med atamon.

Stjerneanis tilføjer marmeladen lidt smag af jul, som kan forstærkes ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Omvendt kan krydderier helt undlades, hvis marmeladen skal smage mindre "julet".

Energiindhold for hele retten:

7954 kJ / 1901 kcal

Næringsindhold pr. 100g

704 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 1,5 % 0,6 g
Kulhydrat: 97,3 % 40,3 g
Fedt: 1,2 % 0,2 g
Mere inspiration

Denne tomatmarmelade smager fantastisk - uanset årstid.

Tomatmarmelade
60+ min
Tomatmarmelade
(15)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

500 g Appelsiner (usprøjtede)
1 Citron (usprøjtet)
400 g Rørsukker (ca. 4¾ dl)
1 dl Vand
3 Stjerneanis