Avocado toast

Morgenmad/Frokost, 2 personer
Samlet tilberedningstid: 15 min

Ingredienser

Tåst

  • 15 g smør
  • 4 skiver daggammelt groft brød (ca. 125 g)
  • 1 avocado
  • 3 skiver Arla Havarti 60+ skiveost
  • 75 g cherrytomater i skiver

Bacon og æg

  • 4 skiver bacon
  • 2 æg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Tåst

Smør brødskiverne med smør på den ene side. Mos avocadoen med en gaffel og fordel det på 2 af brødskiverne, modsat smørret. Del osten i halve, læg tre skiver på avocadoen, afslut med tomat og brød på toppen, med smørsiden opad.

Lad en toastmaskine blive godt varm. Rist de 2 toast i ca. 7 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.

Bacon og æg

Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Slå æggene ud i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min. - eller til hviderne er stivnet. Drys med salt og peber.

Server de 2 toast med spejlæg, bacon og persille på toppen

Mild, ren og cremet

Arla® Havarti 60+

Den klassiske havarti ost med de karakteristiske huller og cremet konsistens. 

Altid god i en toast!

Læs mere