Ostemagerens Ordbog

Kend din Riberhus®

På Arla’s mejerier i Taulov og Tistrup, hvor Riberhus® bliver produceret, er luften fyldt med underlige ord såsom randgæring, ostekorn, krølpiber, hulsætning, lagringstemperatur og ostekultur. Begreber, der ofte tages i brug, når ostemagerne skal afgøre, om osten udvikler sig rigtigt - og i sidste ende smager godt nok til at kunne blive solgt som en Riberhus®.

Ostemagerens ordbog til skæreost

Her i ostemagernes ordbog har vi samlet de vigtigste ord og begreber, så du kan blive lidt klogere på oste generelt - og på hvorfor Riberhus er lidt bedre end andre gode oste.

Historien om Riberhus®

Ribe mejeri blev grundlagt i 1893, hvor mejeriet til en start forsynede Ribe med mælk. I 1971 tog ostemestrene over, og lige siden har mejeriet udviklet og produceret Riberhus-oste.

Riberhus® oste er udviklet efter stolte håndværkstraditioner som betyder, at osten udvikler sig til en blød og smidig ost med en god og skærbar konsistens.

Historien om Riberhus®