Hasselnødder i krydret sirup

Hasselnødder i krydret sirup

25 min
Mørk, sød og krydret sirup med let bitter eftersmag fra øllet. Gør sig godt som tilbehør til både gule oste og skimmelost.

Sådan gør du

  • Bring øl, muscovadosukker og krydderier i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Det må gerne skumme, men pas på siruppen ikke koger over. Hæld siruppen i et glas og vend hasselnødderne heri.
Tip
  • Hasselnødder i sirup kan holde sig tildækket i køleskabet i flere uger.
Energiindhold for hele retten:

11770 kJ / 2813 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1171 kJ / 280 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 21,2 % 14,6 g
Kulhydrat: 33,1 % 22,8 g
Fedt: 43,9 % 13,9 g
Alkohol: 1,8 %

Ingredienser

2½ dl Mørk øl, fx brown ale
75 g Muscovadosukker (ca. 1 dl)
1 Kanelstang
¼ tsk Fintrevet muskatnød
½ tsk Stødt allehånde
100 g Ristede og afskallede hasselnøddekerner
Hertil
400 g Skæreost
175 g Usødet rugkiks
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk