Cheasy hytteosttips

Hytteost er meget mere end smørpålæg på rugbrød! Hytteost kan bruges til at lave cremede og kalorielette desserter, mellemmåltider og morgenmad, som basis i en dressing i stedet for cremefraiche eller i omeletter, hvor hytteosten giver en luftig konsistens og masser af smag.

Cheasy® Hytteost 1,5% er fremstillet af skummetmælk og har et højt proteinindhold, samtidig har den et lavt fedtindhold og er derfor et godt alternativ til andre ingredienser i mange forskellige retter. Herunder kan du finde lækre tips til mad med Cheasy® Hytteost 1,5%.

Sommer jordbærdessert
Til 1 person

100g friske jordbær
2-3 spsk honning
3 spsk Cheasy® vaniljeskyr
125g Cheasy® Hytteost 1,5%
spiselige blomster, fx tusindfryd (bellis)

Hytteosten gør denne sommerdessert til en cremet og kalorielet dessert, som du kan nyde med god samvittighed.
Mos eller blend jordbær med honning – husk at gemme 2 jordbær til servering. Vend hytteost, vaniljeskyr og hindbærmos i. Stil desserten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Anret desserten i små skåle og pynt med jordbær og spiselige blomster.

Bananpandekager 
Til 1 person

1 banan
1 dl hytteost
1 æg
3 spsk havregryn 
2 dl Cheasy® skyr med hindbær og rabarber
Citronmelisse til pynt

Blend banan, hytteost, æg og havregryn, og steg de små pandekager ved middel varme. Der bliver til ca. 12 stk hvis du bruger 1 spsk dej til hver. Læg pandekagerne lagvis med Cheasy® skyr med hindbær og rabarber. Pynt evt. med lidt citronmelisse.

Hytteost med avocado og rejer
Til 1 person

1 lille avocado
100g Cheasy® Hytteost 1,5%
100g rejer
½ lime
Saltflager og peber

Hytteosten i denne lette forret med avocado, er et glimrende fedtfattigt alternativ til cremefraiche. Del avocadoen i to halve, fjern stenen og top med hytteost og rejer. Krydr med lidt flagesalt, friskkværnet peber og limesaft. Servér ristet rugbrød til.

Tip: For at få en halv avocado til at stå stabilt på tallerkenen, kan man lige skære en lille smule af bunden, så den har en flade at stå på.

Frugtsalat med hytteost
Til 1 person

1 appelsin
50g blåbær
½ banan i mindre stykker
100g Cheasy® Hytteost 1,5%
1 skive groft rugbrød

Start dagen med et højere proteinindtag og en længere mæthedsfølelse ved at spise hytteost sammen med din frugt om morgenen i stedet for yoghurt. Denne magre og dejlige frugtsalat passer både til morgenmad, brunch eller som et mellemmåltid.

Skær skal af appelsinen - følg frugtens form. Skær over en skål, langs appelsinbådenes hinder, så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Pres så meget saft ud som muligt af resten. Vend appelsinfileter, blåbær og bananer sammen. Fordel den kolde hytteost i en skål sammen med frugten. Skær rugbrødet i mindre stykker og læg det ved. Tilføj evt. lidt flydende honning og du har et sødt og mættende mellemmåltid.

Omelet med hytteost 
Til 1 person

1-2 æg
70g Cheasy® Hytteost 1,5%
½ tsk kokosolie til stegning
2 basilikumblade
1 skive rugbrød

Hytteosten giver din omelet en luftig konsistens og masser af smag.
Pisk æg og hytteostblandingen sammen med salt og peber. Steg omeletten i kokosolie ved kraftig varme i ca. 3 min. Skub let rundt i panden i starten, mens æggeblandingen stivner. Lad halvdelen af omeletten glide over på en tallerken og fold resten af omeletten over. Pynt med basilikumblade. Og server med ristet rugbrød.


Melonsalat med fiberkick
Til 1 person

100g Cheasy® Hytteost 1,5%
½ tsk vaniljesukker
½ spsk hørfrø
½ spsk havreklid
50g honningmelon
½ granatæble

Denne melonsalat er en gave til din mave. Ikke alene får du godt med vitaminer, du får også godt med fibre.
Rør hytteost, vaniljesukker, hørfrø og havreklid sammen. Stil det tildækket indtil servering. Skær honningmelon i tern. Tag granatæblekernerne ud af frugten og bland dem sammen med honningmelonen. Server hytteosten sammen med frugten.

Hytteost til bagt kartoffel
Til 1 person

70g Cheasy® Hytteost 1,5%
1 stk bagekartoffler
50g agurk i tern
¼ stk peberfrugt
Purløg

Brug hytteosten i en bagt kartoffel, som et sundt og lækkert alternativ til smør eller cremefraiche. Anvend den som den er direkte fra bægeret - kold og naturel. Eller vend hytteosten med små tern af agurk, peberfrugt og drys med purløg. Der er mange andre gode varianter, så det gælder i vid udstrækning om at være kreativ og bruge de grøntsager der måtte ligge i køleskabet.