Lakselasagne

Lakselasagne

1 time
Lakselasagne med spinat er skøn aftensmad, der smager virkeligt godt. Det er en cremet lasagne med den klassiske kombination af spinat, laks og frisk citron. Lasagnen er super nem og en perfekt hverdagsret. Spinat, mornaysauce og krydderier blandes i en skål, og lakselasagnen er klar til at blive lagt sammen. Mornaysaucen i lakselasagnen giver den helt rette cremede lasagne. Men du kan sagtens skifte saucen ud med madlavningsfløde eller piskefløde. Lakselasagne med spinat er en klassiker og en favorit hos hele familien.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland spinat, mornaysauce, vand, citronskal og -saft, salt og peber i en skål.
  • Del laksen i 12 lige store skiver.
  • Læg ⅓ af laksen i bunden af et fad (ca. 20x30 cm), efterfulgt af 4 lasagneplader og ⅓ af spinatblandingen. Fortsæt på samme måde 2 gange.
  • Bag lasagnen midt i ovnen - drys mozzarella på lasagnen efter halvdelen af bagetiden. Bag lasagnen færdig - osten skal være gylden.
  • Lad lasagnen hvile tildækket i 10 minutter, drys med lidt flagesalt og server.
Tip

Du kan sagtens udskifte mornaysauce med 5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde. Bruger du piskefløde kan den evt. fortyndes med vand, så du kun bruger 1-2 dl piskefløde og supplerer med vand op til de 5 dl. Det er en god måde at anvende rester.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10652 kJ / 2546 kcal

Næringsindhold pr. 100g

549 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,7 % 8,3 g
Kulhydrat: 32 % 10,3 g
Fedt: 42,3 % 6,3 g
Mere inspiration

Kålsalat er en supernem salat - og alle slags kål kan bruges.

Kålsalat
10 min
Kålsalat
(3)

Ingredienser

Optøet frossen helbladet spinat
600 g
Mornaysauce
5 dl
Vand
1 dl
Citron - skal og saft
½
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Laksefilet uden skind
400 g
Tørrede lasagneplader
12
Revet mozzarellaost
50 g
Flagesalt