Mængder til hverdagsmad

Mængder til hverdagsmad

Som udgangspunkt regner vi med følgende, rensede og skrællede mængder pr. person, hvis ikke andet står nævnt i opskrifterne:

Kød og fisk pr. person

I opskrifterne til hverdagsmad beregner vi 100 - 150 g kød eller fisk.

Mængden af tilbehør pr. person

Kartofler ris eller pasta

  • 250 g kartofler
  • 80 g rå ris (ca. 1 dl)
  • 75 g tørret pasta
  • 125 g frisk pasta

Grøntsager

  • 150 g grønsager
  • 130 g blandet salat (fx icebergsalat, tomat og agurk)
  • 75 g grøn salat (fx icebergsalat og hovedsalat)

Brød

  • 60 g groft brød til middag/frokost
  • 50 g flute til middag/frokost
  • 25 g groft brød til forret
  • 25 g flute til forret.

Ekstra

  • ca. 1 dl sauce
  • ca. 25 g ost som drys, fx PastaOst
  • ca. 100 g ost som hovedret, fx ret med hytteost

Tips

Hvis pasta ikke er tænkt som tilbehør men som en selvstændig middagsret, regner vi med 100 g tørret pasta, og 150 g frisk pasta pr. person.

Fuldkornspasta er sundere end alm. hvid pasta. Hvis du bruger fuldkornspasta, kan du opleve, at I ikke kan spise helt den samme mængde fordi fuldkorn mætter mere.