
Som udgangspunkt regner vi med følgende, rensede og skrællede mængder pr. person, hvis ikke andet står nævnt i opskrifterne:
Kød og fisk pr. person
I opskrifterne til hverdagsmad beregner vi 100 - 150 g kød eller fisk.
Mængden af tilbehør pr. person
Kartofler ris eller pasta
- 250 g kartofler
- 80 g rå ris (ca. 1 dl)
- 75 g tørret pasta
- 125 g frisk pasta
Grøntsager
- 150 g grønsager
- 130 g blandet salat (fx icebergsalat, tomat og agurk)
- 75 g grøn salat (fx icebergsalat og hovedsalat)
Brød
- 60 g groft brød til middag/frokost
- 50 g flute til middag/frokost
- 25 g groft brød til forret
- 25 g flute til forret.
Ekstra
- ca. 1 dl sauce
- ca. 25 g ost som drys, fx revet mozzarella
- ca. 100 g ost som hovedret, fx ret med hytteost
Tips
Hvis pasta ikke er tænkt som tilbehør men som en selvstændig middagsret, regner vi med 100 g tørret pasta, og 150 g frisk pasta pr. person.
Fuldkornspasta er sundere end alm. hvid pasta. Hvis du bruger fuldkornspasta, kan du opleve, at I ikke kan spise helt den samme mængde fordi fuldkorn mætter mere.