3 slags småkager med ...

Bedømmelse

(124 vurderinger)

60+ min

Småkager på den virkelig nemme måde! Lav én stor portion grunddej, rul stænger med forskelligt fyld, opbevar dem på køl og bag småkagerne løbende. Voila...!

Ingredienser

3 x 40 småkager pr. variant

Antal portioner
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 150 g flormelis
  • 300 g koldt smør
  • 2 spsk sammenpisket æg

...chokolade og ingefær

  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk finthakket sød syltet ingefær

...appelsin og kanel

  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk stødt kanel

...paranødder og kirsebær

  • 50 g finthakkede paranøddekerner (tag 2 spsk fra til pynt)
  • 3 spsk finthakkede tørrede kirsebær
  • ¼ tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen med æg.

Del dejen i 3 portioner og ælt hver portion med én slags fyld. Tril hver portion dej til en ca. 20 cm lang rulle. Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.

Skær hver rulle ud i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir. Pynt de 40 kager med paranødder. Bag småkagerne øverst i ovnen. Kik jævnligt til småkagerne da ovnens temperatur kan svinge meget.

Tips

Læg de rå dejruller tildækket i køleskabet og bag småkagerne efterhånden som de skal spises. Dejen kan opbevares 2-3 uger i køleskabet.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Frysetip

Den ubagte dej kan fryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde: