3 slags småkager med ...
60+ min

3 slags småkager med ...

Småkager på den virkelig nemme måde! Lav én stor portion grunddej, rul stænger med forskelligt fyld, opbevar dem på køl og bag småkagerne løbende. Voila...!
Fryseegnet
Bedømmelse (97 vurderinger)

Min bedømmelse:

3 slags småkager med ...

Småkager på den virkelig nemme måde! Lav én stor portion grunddej, rul stænger med forskelligt fyld, opbevar dem på køl og bag småkagerne løbende. Voila...!

3 x 40 småkager pr. variant

Antal portioner
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 150 g flormelis
  • 300 g koldt smør
  • 2 spsk sammenpisket æg

...chokolade og ingefær

  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk finthakket sød syltet ingefær

...appelsin og kanel

  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk stødt kanel

...paranødder og kirsebær

  • 50 g finthakkede paranøddekerner (tag 2 spsk fra til pynt)
  • 3 spsk finthakkede tørrede kirsebær
  • ¼ tsk stødt kardemomme

Fremgangsmåde:

Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen med æg.

Del dejen i 3 portioner og ælt hver portion med én slags fyld. Tril hver portion dej til en ca. 20 cm lang rulle. Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.

Skær hver rulle ud i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir. Pynt de 40 kager med paranødder. Bag småkagerne øverst i ovnen. Kik jævnligt til småkagerne da ovnens temperatur kan svinge meget.

Tips

Læg de rå dejruller tildækket i køleskabet og bag småkagerne efterhånden som de skal spises. Dejen kan opbevares 2-3 uger i køleskabet.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Tips

Den ubagte dej kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %
Print