Kammerjunkere til koldskål
60+ min

Kammerjunkere til koldskål

Skal du have koldskål? Så prøv denne nemme opskrift på fedtfattige, hjemmelavede kammerjunkere - de smager virkelig lækkert.
Bedømmelse (73 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kammerjunkere til koldskål

Skal du have koldskål? Så prøv denne nemme opskrift på fedtfattige, hjemmelavede kammerjunkere - de smager virkelig lækkert.

Antal portioner

Kammerjunkere (ca. 75 stk.)

  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 50 g smør - smeltet og afkølet
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk fint salt

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt det smeltede afkølede smør. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen. Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.

Server kammerjunkerne til koldskål.

Tip

Kammerjunkere kan opbevares i en tæt kagedåse.

Forbagning

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 24 %
Print