Kammerjunkere til koldskål

Kammerjunkere til koldskål

60+ min
Skal du have koldskål? Så prøv denne nemme opskrift på hjemmelavede kammerjunkere - de er knasede gode!

Sådan gør du

Bagetid:

Forbagning: ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. Bagning: ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt det smeltede afkølede smør. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen. Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.

Lav mini-kammerjunkere - ca. 200 stk: Del dejen i 4 stykker og tril dem til pølser (á ca. 50 cm). Skær hver pølse i ca. 40 stykker og læg dem på to plader med bagepapir. Foretrækker du dine kammerjunkere runde, kan du trille hvert stykke til en kugle. Bag mini-kammerjunkerne ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Kammerjunkere kan opbevares i en tæt kagedåse.

Energiindhold for hele retten:

9017 kJ / 2155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1478 kJ / 353 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 7,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 69,6 % 60,5 g
Fedt: 23,2 % 9,3 g

Ingredienser

150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
2 Æg
50 g Smør - smeltet og afkølet
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk