Abemad

30 min
Abemad

Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.

Ingredienser

Frugtsalat

100 g Stenfri vindruer i halve
1 Æble i tern
1 Pære i tern
1 Banan i skiver
1 Appelsin i mindre stykker
1 spsk Rørsukker
1½ dl Piskefløde

Pynt

25 g Grofthakket mørk chokolade

Sådan gør du

Frugtsalat

  • Bland frugtstykkerne i en skål sammen med sukker og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Pisk fløden til et let skum og bland det sammen med frugterne.
  • Pynt "abemaden" med chokolade og server.

Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4509 kJ / 1078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,2 % 1 g
Kulhydrat: 45,5 % 14 g
Fedt: 51,3 % 7,3 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/abemad/