Æble- og solbærsaft

1 time
Fryseegnet
Æble- og solbærsaft

Savner du en lækker forfriskende opskrift på hjemmelavet saft? Et lækkert alternativ til masseproduceret saft - så prøv opskriften på æble- og solbærsaft.

Ingredienser

2 Store syrlige madæbler, fx belle de boskoop
250 g Solbær
2 dl Vand
175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 tsk Atamon

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, befri dem for kernehus og stilk og skær dem i mindre stykker. Skyl solbærrene. Kom æbler, solbær og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos gerne frugten lidt i gryden, mens det koger. Hæld frugtmassen i en sigte og pres saften fra med en grydeske. Bring saften i kog og tilsæt sukker. Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Skum evt. saften.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld saften på skoldede og atamonskyllede flasker. Fortynd med ca. 4 gange vand inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4328 kJ / 1034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

420 kJ / 100 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 1,8 % 0,5 g
Kulhydrat: 94,4 % 23,3 g
Fedt: 3,8 % 0,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/able--og-solbarsaft/