Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah
30 min
•
Den sprøde rug-dukkah giver både smag, fylde og knas til salaten. Dukkah er en mellemøstlig blanding af kryddrier, og typisk, nødder og frø. Vi har tilføjet rugbrød, så den også mætter.
Ingredienser
Rug-dukkah
|
250 g
Rugbrød uden kerner
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Finthakkede mandler
|
|
|
1½ spsk
Sesamfrø
|
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Kyllingekødboller
|
300 g
Hakket kyllingekød
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
200 g
Hytteost
|
|
|
1
Æg
|
|
|
3 spsk
Havregryn
|
|
|
25 g
Smør
|
|
3
Rødkindede æbler i tynde både (ca. 350 g)
|
|
|---|---|
|
½
Knoldselleri i tynde stave (ca. 350 g)
|
|
|
6 stilke
Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
|
|
|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Pynt
|
Blade af bladselleri
|
|---|
Sådan gør du
Rug-dukkah
Kyllingekødboller
Ristning
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,8 g |
| Protein: | 6,9 g |
| Fedt: | 3 g |
| Kulhydrat: | 9,7 g |