Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

30 min
Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

Den sprøde rug-dukkah giver både smag, fylde og knas til salaten. Dukkah er en mellemøstlig blanding af kryddrier, og typisk, nødder og frø. Vi har tilføjet rugbrød, så den også mætter.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

Ingredienser

Rug-dukkah

250 g Rugbrød uden kerner
3 spsk Finthakkede mandler
1½ spsk Sesamfrø
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
¾ tsk Groft salt

Kyllingekødboller

300 g Hakket kyllingekød
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 Æg
3 spsk Havregryn
25 g Smør
3 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 350 g)
½ Knoldselleri i tynde stave (ca. 350 g)
6 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
2½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt

Pynt

Blade af bladselleri

Sådan gør du

Rug-dukkah

  • Hak rugbrødet i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Bland rugbrødet med mandler, sesam og krydderier. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og rist den midt i ovnen – vend rundt et par gange undervejs. Rugbrødet skal være godt tørt – tiden afhænger af brødets friskhed. Lad rug-dukkahen køle af på bagepapiret på en bagerist.

Kyllingekødboller

  • Rør det hakkede kød godt med citronskal, salt og peber. Tilsæt hytteost, æg og havregryn. Rør farsen godt igennem. Form farsen til små kødboller a ca. 1 spsk fars. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver runde.
  • Vend æbler og de to slags selleri med citronsaft og salt. Anret æble-sellerisalat og lune kyllingekødboller på et fad. Server rug-dukkahen ved siden af, så man selv kan drysse på .

Ristning

  • 6-12 min. ved 200° - varmluft.

Tip

  • Du kan gemme rug-dukkahen i et glas med låg en uges tid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7206 kJ / 1722 kcal

Næringsindhold pr. 100g

394 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 29,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 41,7 % 9,7 g
Fedt: 28,4 % 3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/able-sellerisalat-med-kyllingekodboller-og-rug-dukkah/