Æblekage med ingefær og kardemomme
60+ min

Æblekage med ingefær og kardemomme

Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Her med undertoner af ingefær og kardemomme serveret med letpisket iskold flødefraiche.
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblekage med ingefær og kardemomme

Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Her med undertoner af ingefær og kardemomme serveret med letpisket iskold flødefraiche.

Antal portioner
  • 3 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 200 g smør - smeltet
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • ½ tsk groft salt
  • 5 store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smør og ingefær og rør dejen godt sammen. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i æggeblandingen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med limesaft og stik æblebådene ned i dejen - taglagt og i cirkelfacon. Bag æblekagen midt i ovnen.

Drys æblekagen med flormelis og server med letpisket flødefraiche.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %
Print