Æblekage med ingefær og kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(114 vurderinger)

60+ min

Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Her med undertoner af ingefær og kardemomme serveret med letpisket iskold flødefraiche.

Ingredienser

- ca. 8 stykker

Antal portioner

  • 3 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 200 g smør - smeltet
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • ½ tsk groft salt
  • 5 store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smør og ingefær og rør dejen godt sammen. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i æggeblandingen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med limesaft og stik æblebådene ned i dejen - taglagt og i cirkelfacon. Bag æblekagen midt i ovnen.

Drys æblekagen med flormelis og server med letpisket flødefraiche.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: