Æblekage med ingefær og kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(90 vurderinger)

60+ min

Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Her med undertoner af ingefær og kardemomme serveret med letpisket iskold flødefraiche.

Ingredienser

- ca. 8 stykker

Antal portioner

  • 3 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 200 g smør - smeltet
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • ½ tsk groft salt
  • 5 store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smør og ingefær og rør dejen godt sammen. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i æggeblandingen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med limesaft og stik æblebådene ned i dejen - taglagt og i cirkelfacon. Bag æblekagen midt i ovnen.

Drys æblekagen med flormelis og server med letpisket flødefraiche.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: