Æblekage med ingefær og kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(133 vurderinger)

60+ min

Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Her med undertoner af ingefær og kardemomme serveret med letpisket iskold flødefraiche.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

- ca. 8 stykker

Antal portioner

  • 3 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 200 g smør - smeltet
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
  • ½ tsk groft salt
  • 5 store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • flormelis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smør og ingefær og rør dejen godt sammen. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i æggeblandingen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med limesaft og stik æblebådene ned i dejen - taglagt og i cirkelfacon. Bag æblekagen midt i ovnen.

Drys æblekagen med flormelis og server med letpisket flødefraiche.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smage og syrlige touch passer særdeles godt til søde desserter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag