Æbleskiver med svesker og kanel
60+ min

Æbleskiver med svesker og kanel

I disse færdigkøbte æbleskiver-tider er det sjældent, at man får æbleskiver med fyld - men det smager virkelig godt med svesker!!
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbleskiver med svesker og kanel

I disse færdigkøbte æbleskiver-tider er det sjældent, at man får æbleskiver med fyld - men det smager virkelig godt med svesker!!

42 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 3 æg
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 150 g bløde svesker uden sten
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 25 g smør til stegning

Tilbehør

  • sukker
  • blommemarmelade

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, lun blandingen. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Rør æg, citronskal, sukker og mel i dejen. Dæk dejen med fx et låg og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Skær imens sveskerne i halve og læg dem i en lille skål. Hæld citronsaften over sveskerne og lad dem stå tildækket på køkkenbordet - vend i sveskerne 1-2 gange. Bland kanel og sukker. Tag sveskerne op af citronsaften og vend dem i kanelsukkeret.

Lad en æbleskivepande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom lidt fedtstof i hvert hul. Fyld hullerne halvt op med dej og kom en halv sveske i hver. Fyld hullerne helt op med dej. Bag æbleskiverne ved jævn varme i ca. 2 min. og vend dem. Steg æbleskiverne i yderligere ca. 4 min. - vend dem af og til. Hold æbleskiverne varme - fx i ovnen og bag resten.

Server de lune æbleskiver med sukker og marmelade.

Tip

Æbleskiverne kan tilberedes i god tid og lunes i ovnen i ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 23 %
Print